Lipensko se snaží přilákat tuzemské turisty i na zimní rekreaci

LIPNO NAD VLTAVOU (Českokrumlovsko) 13. ledna (ČTK) - Týdenní zimní rekreační pobyt je možné schválit také u vodní nádrže Lipno na Českokrumlovsku. Tuzemskou klientele to nabízejí společně ubytovací komplex Marína Lipno, lyžařský areálu Lipno-Kramolín a Aquaworld Lipno. Provozovatelé těchto zařízení se tak snaží o to, aby si veřejnost nespojovala Lipno pouze s vodními sporty a dovolenou v letních měsících.
Společný produkt zahrnuje osmidenní zimní pobyt v apartmánech Maríny Lipno, dále týdenní skipas do lyžařského areálu Kramolín a také týdenní vstupenku do bazénů a atrakcí Aquaworldu Lipno. Jeho cena při využití osmilůžkového apartmánu s třemi ložnicemi činí pro jednu osobu 390 korun za den. Komfortní ubytovací komplex Marína Lipno s 1200 lůžky je nyní podle jednatele společnosti Lipno Servis Luboše Krejzy obsazen z 35 procent.
"Na komplexní hodnocení naší nabídky ještě čas nedozrál, ale už teď odhaduji, že se nám vyplatí. V prvních lednových dnech nezeje náš lyžařský areál prázdnotou, jak tomu bývalo dříve," řekl dnes ČTK Krejza. "Společná nabídka by přitom měla zlomit mýtus o tom, že Marína Lipno je cosi velice drahého pouze pro zahraniční klientelu," doplnil Krejza.
V těchto dnech zní v ubytovacím komplexu, který postavil nizozemský investor, především čeština. Největší zájem projevili podle Krejzy návštěvníci z Prahy a severních Čech. Velký počet rezervací má provozovatel i z jižních Čech, hlavně z Českých Budějovic, Písku, Tábora a Jindřichova Hradce.
Kolem lipenského jezera od Nové Pece po Vyšší Brod je v ubytovacích zařízeních zhruba 20.000 lůžek. Kapacita hotelů a penzionů však zatím v zimě zůstává nevyužitá.
Jakub Sekyra

zdroj: ČTK