Adrenalinový víkend na Orlickotřebovsku získal cenu Grand Prix

PARDUBICE 13. ledna (ČTK) - Projekt Adrenalinového víkendu na Orlickotřebovsku získal cenu Grand Prix na výstavě Regiontour, která se konala 8. až 11. ledna v Brně. Jde o třídenní pobyt, který nabízí sportovní vyžití jednotlivcům, rodinám i celým skupinám, sdělili dnes ČTK zástupci Pardubického kraje. Cenu za přínos v oblasti cestovního ruchu navíc v Brně získalo od Czech Tourismu pro Pardubický kraj Muzeum průmyslových železnic.
"V pátek k nám přivezeme turisty, nabídneme jim projížďku na kole, sjíždění Tiché Orlice, odpoledne na horolezecké stěně a lanové dráze, vyjížďku na koních i prohlídku historických památek či koupání," přiblížila adrenalinový program Jana Staňková z ústeckoorlické společnosti OHGS.
Pardubický kraj se v Brně představil rozsáhlou expozicí v šesti stáncích s dominantou věže. Turistické atrakce nabízelo téměř 30 obcí a regionů kraje. Letošní prezentace bude stát přibližně půl milionu korun, řekl krajský radní pro turistiku Ondřej Kudrnáč.
"Pardubický kraj v Brně nabídne návštěvníkům nové a originálnější propagační materiály kraje i jeho regionů a také hudební kulisu v podobě hudebníků s bubínky," dodala krajská mluvčí Sylva Zajíčková.
"Perníkové" hejtmanství má letos na propagaci podle Kudrnáče zhruba čtyři miliony korun, což odpovídá loňské sumě. V tuzemsku se ještě představí na výstavách v Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Jablonci nad Nisou a Ostravě. Zavítá též do zahraničí, a to do Stuttgartu, Utrechtu, Bratislavy, Poznaně, Berlína a Lipska.

zdroj: ČTK

• Město Chrudim